Over Attje Oosterhuis  ev Villerius;

Geboren in 1950 te Westernieland, alwaar ze opgroeide. Op het dorpsschooltje had ze een bijzonder interesse in het vak ‘nuttige handwerken’.  De kiem is gezet wanneer zij als kleuter leert breien op lucifershoutjes. Dit leek de voedingsbodem om de grenzen van het kunnen op te zoeken . . .

Ook van huis uit kreeg ze veel mogelijkheden tot ontwikkeling in textiele technieken. De generaties van haar moeder en haar oma gingen voor in het vervaardigen en verfraaien van kleding en huishoudgoed. Dit in een tijd waarin dat gewoon noodzakelijk was. Als puber getogen in Friesland, begon ze aan het ontwerpen en produceren van eigen kleding.

Opleidingen:
Lerarenopleiding Akte Na(aaldvakken) Leeuwarden (1971)
Opleiding Akte Lo-Tekenen Leeuwarden (1973)
Opleiding Weeftechnieken Bakkeveen (1984)
Kunstacademie Minerva Groningen (1992)  

Door passie gedreven was het voor haar vanzelfsprekend om kennis en vaardigheden te verbreden in het volgen van ambachtelijke- en kunstzinnige opleidingen. Als lerares ontwikkeld zij zich in het onderwijsgerichte leren, onderzoeken en interpreteren van beeldende vorming.

Werkzaamheden:
Lerares Naaldvakken en Textiele Werkvormen (Lbo Oosterwolde) (1971-1978)
Docent Textiele Werkvormen (Mbo Drachten Heerenveen) (1985-1999)
Docent Beeldende Vakken (Roc Friesland College) (1999-2012)
Docent Kunstvak Tekenen (Vavo Friesland College) (2001-2015)

Na meer dan dertig jaar werkervaring als docent beeldende vakken cq kunstvak tekenen is ze zelf weer productief in het creëren van textiele werken en – ambachten. Ze woont en werkt in Ravenswoud.

Translate »